Saturday, November 27, 2010

Pitäisi rohkeasti sanoa vaikkei ihan tarkalleen tiedä mitä sillä tarkoittaa

Minulla on kauhea taipumus sanoa asioita, joista en oikeasti yhtään mitään tiedä. Sitten kun yritän huolellisesti perustella ja miettiä mitä todella tarkoitan, ei tule tekstiä. Ja sekin mitä tulee on täynnä sellaista kuin "mielestäni" "ikäänkuin" "varmasti" "tuskin" . Eikä sellaisesta ole kenellekään iloa.

Tuli vaan mieleen, kun unikuvamaisesti sellainen lause päässäni pyörii, että Nassim Taleb is a crank. Olen varma, että sille löytyisi kosolti allekirjoittajia. Mutta minä en tiedä tarpeeksi hyvin mitä sillä tarkoitan, että osaisin sitä suomeksi kääntää. Olen yhden kirjan Talebilta lukenut, selaillut jotain haastatteluja, kuunnellut econtalkit. Ja kaikesta siitä on tullut kuva, että voi sanoa, että Nassim Taleb is a crank. Se sanoo outrageous asioita, joista osa on tulenpalavan tosia ja tärkeitä.

Ylipäätänsä kirjoittamisesta tulee mieleen, että pitäisi välttää turhaa lieventämistä. Ja tuossa edellisessä lauseessa "turhaa" oli esimerkki sellaisesta lieventämisestä.
...

Toimikunta lisäisi toimikuntien määrää

Haitallisinta maabränditoimikunnassa ja sen tuottamassa raportissa ja raportin synnyttämässä uutisoinnissa ja hehkutuksessa on, että ne synnyttävät (ainakin marginaalissa) lisää vastaavanlaisia turhia toimikuntia ja raportteja.

Tehtävä kunnille: älä perusta toimikuntia laatimaan raportteja ja selvityksiä.

Monday, November 22, 2010

Peräpohjolassa sanonta "painu helsinkiin" on tarkoittanut samaa kuin "painu hiiteen"
wikipedia

Wikipedialähteenä on nykysuomen sanakirja. Tällaista tietosanakirjahuumoria, kuin trivial pursuitissa.

Sunday, November 21, 2010

Puuteri on katsojan silmässä

Vielä silloin kun kävin otattamassa ylioppilaskuviani, poisti valokuvaaja ihoni kiiltoa puuterilla. Nykyään käsitellään kuvaa, ei kuvattavaa. Tekniikan kehittyessä, ehkä jo nykyään saman pystyy aika hyvin tekemään myös videokuvalle. Silloin kauneus todella olisi katsojan silmässä, kunhan vain pistäisi augmented reality-lasit päähän.

Friday, November 12, 2010

taivas tulevaisuus euforia

Taivaassa/tulevaisuudessa ei tule olla seksiä, koska siitä tulisi vain kinaa ja kateutta. Taivas/Tulevaisuus on euforia. Siihen voi astua ja tietää, että kaikilla on hyvä olla, sulla on hyvä olla, eikä tarvitse huolehtia siitä, että kaikki rakkaat muistaa ja on halattu/huolehdittu. Jos tulevaisuustaivaseuforiassa katsot kuvia menneisyydestä, niin ei ole kaihoa vaan ainoastaan naurua ja onnea, niin hassua oli eilinen. Nyt vain onni. Kukaan ei halua katsoa toisten hymyileviä kasvoja, ei että eivät toisten onni olisi heille tärkeää, mutta kaikki ovat vaan vakuuttuneita toisten onnesta, ettei tarvitse itseään vaivata visuaalisia merkkejä toisten onnesta etsien.

Laalalaaa....

Thursday, November 11, 2010

Internetmobjustice

Eric's Archived Thoughts: Memetic Epidemiology

I hope to think more about this and write. But I'm lazy, so probably not.

United States criminal justice system not as punitive as believed?

Francis Fukuyama writes in his 1999 book The Great Disruption:

The popular perception that the United States has the most punitive criminal justice system is also incorrect: while the per capita incarceration rate of the United States is high, it also has the most violent crime. The propensity to incarcerate for a given crime and the length of time served for homicide are not dramatically higher for the United States and in some cases are actually lower.


I shared that popular perception. I still believe that US is more punitive, and harsh punishments for drug offences contribute to the high incarceration rate. Most (all?) of my "knowledge" about US criminal justice system is from Hollywood movies.

He continues:

What the United States has that Europe does not have is large underclass, that is, a stratum of concentrated and chronic poverty, distinct from the working class, characterized by violent crime, drug use, unemployment, poor education, and broken families. The beginnings of of and underclass are not visible in the center but on the outskirts of many European cities, particularly in areas with high concentrations of Third world immigrants.

Friday, November 05, 2010

Offense in a globalized world

Offense in a globalized world

Razib on kirjoittanut hyvän jutun kirjoituksen loukkaantumisista. Toisia kulttuureja loukkaamatta ei voi elää. Turha tietysti tahallaankaan on loukata.