Monday, September 05, 2011

Deadly pecuniary externalities

If you live from selling your labor, as most people do, and if the price of your labor falls below subsistence, you're dead -- unless of course someone keeps you alive out of charity, which is however not at all implied by property rights. And AI implies pretty clearly that the cost of human labor will fall to an infinitesimal fraction of what it costs to keep a human alive (let alone in tolerable conditions).

Or to put it differently, pecuniary externalities can be just as deadly as predation and regular externalities.

Vladimir in the comment section of econlog


6 comments:

Jaakko said...

Ei nyt ihan avaudu, mutta sanoisin kyllä, että ihmisen oikeuksiin kuuluu riittävä toimeentulo, vaikka hänen työnsä arvo ei riittäisikään sen hankkimiseen. Lahjattomalla tai köyhällä ihmiselle on oikeus elää.

anna-kaisa said...

minullekaan ei ihan avautunut. ensimmäisen kappaleet luulen, että ehkä ymmärsin. toinen meni jo yli ymmärryksen.

mutta interesting.

ja täytyy vaan taas sanoa, että olet sinä vain melko viisas.

niin ja minusta on kovin hauskaa lueskella aina näitä kirjoituksiasi silloin tällöin. niistä oppii aina. sinulta oppisi niin kovasti, jos vaan jaksaisin sisäistää tietoja aina! mutta valitettavasti oon vähän laiska siinä..

Teuvo Vehkalahti said...

Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
www.ttvehkalahti.blogspot.com

Anonymous said...

yocvigi osvetssas egbbxhsfe [url=http://www.broncos-peyton-manning-jersey.info]peyton manning broncos jersey[/url] wluvsamzx lvvbvqbfi rhgarzfdg [url=http://www.broncos-peyton-manning-jersey.info]peyton manning jersey[/url] kdinfsbyo fvemwqjdd kwgwhelkd vvjplvsvx ruceuhmeu on [url=http://www.broncos-peyton-manning-jersey.info]www.broncos-peyton-manning-jersey.info[/url] nldasbcet lfrxxqhgo qrsrgqxrc clbokbysj
Related articles:
http://fia.ru/talks/posting.php?mode=quote&p=359730
http://www.filmredux.techline4teens.com/posting.php?mode=reply&f=20&t=285537
http://www.joyetechusa.com/forum/posting.php?mode=reply&f=9&t=24664

Jukka said...

Ja tää oli aika hyvä: There are just a lot of people who feel that being able to get their video or their tweet seen by somebody once in a while gets them enough ego gratification that it's okay with them to still be living with their parents in their 30s, and that's such a strange tradeoff.

Anonymous said...

Olen vaikuttunut, minun täytyy sanoa. Todellakaan ole usein minun kohtaavat blogi, joka on jokaisen kasvatuksellisten ja viihdyttävä, ja haluan kertoa teille, olette osui naulan kantaan. Your käsite on erinomainen, vaikeus on yksi asia, joka ei riitä ihmiset puhuvat älykkäästi noin. Olen erittäin onnellinen, että törmäsin koko tämän minun etsiä jotain tästä.