Friday, May 28, 2010

Turjalaisen valtakunta: Keskustan kannatuksen uskonnollisuudesta ja vahvuudesta

Turjalaisen valtakunta: Keskustan kannatuksen uskonnollisuudesta ja vahvuudesta

lumijoesta puhumisen jälkeen heti viittaat että olisi joku lestadiolaiskeskustalainen kunta jonka kylänraitilla perussuomalaisen ei olisi turvallista kulkea. Vaikea kuvitella mitään keskustalaista kylänraittia.
tai varsinkaan sellaista jossa mielipidepoliisit vaikuttaisi. marketin parkkipaikat kun on lähinnä mitään keskustalaista kylänraittia.

Saturday, May 22, 2010

Rotu- ja sukupuolierot älykkyydessä

Olen yhä vakuuttunut, että on rotuja, ja rotujen välillä on eroja mm. keskimääräisessä älykkyydessä. Samoin olen vakuuttunut, että miesten ja naisten kognitiivisissa kyvyissä on eroja.

Tämä muistutus tuli mieleen kun satuin lukemaan nämä kaksi lukemisen arvoista artikkelia:

Charles Murrayn The Inequality Taboo ja Liberal Biorealismin The Likelihood of Genetic Group Differences in IQ: The Black White Gap in IQ Edellisen linkin löysin jälkimmäisestä. Ja jälkimmäisen löysin täältä

http://pojatitkee.blogspot.com/2010/05/rotu-ja-sukupuolierot-alykkyydessa.html

Thursday, May 20, 2010

Pese itse mattosi

Fonectan paikallisen puhelinluettelon keltaisilla sivuilla on yksi mattopesula. Sen nimi on Pese-Itte Oy.

Ei sitten.

Onhan täällä muitakin yrityksiä, joille asiakkaat on häiriöksi, niinkuin kokemukseni mukaan se yksi hiussalonki postiaukiolla, tai varsinkin se hallituskadun divari. Tämä mattopesula on reilumpi ja kertoo suoraan jo nimessä, että painu sinne mistä tulitkin.

Ilmeisesti kyseessä on ihan oikea mattopesula, jolla on vaan nimeämisvaiheessa iskenyt huono huumori. Jos tuonne soittaa, niin saa syyttää vain itseään.

Saturday, May 15, 2010

Muscle Power ja Space Sickness



Kun lukee, niin oppii kaikenlaista. Kuten, että Mr. Canada 1948 oli suomensukuinen Alan/Allan Paivio, joka myöhemmin arvostettuna psykologina kehitteli Dual-Coding theorya.

Kuva on hulvaton. Ehkäpä vain näin jälkeenpäin kuvittelee, mutta kasvoissa on jotain hyvin suomalaista.

Toinen Pinkerin How the mind worksista tänään oppimani tiedonjyvä on, että kun astronautti on päättänyt, että miten päin avaruusaluksessa on muka ylös ja alas, ja sitten näkee kaverin ylösalaisin puuhastelemassa, niin aivot luulee, että on myrkytetty ja astronauttia alkaa oksettaa. Space Sicknessin yksikkö on garn.

Raskaana olevat naiset on herkkiä oksentamaan kaikki oletetut myrkyt pois kehosta, ettei sikiö vaurioidu. Siksi ovat taipuvaisia matkapahoinvoinnillekin. On näet niin, että jos autossa lukee, niin on muka niinkuin olisi paikallaan, mutta kun tasapainoelin väittää, että muka liikuttaisiin, niin tulkinta on, että tässä ollaan muuten myrkytettyjä eli paras hetimmiten oksentaa, ettei enempää myrkkyä pääse imeytymään.

Sunday, May 02, 2010

Waitrixies

Afasiat on traagisia kärsijöilleen.

Mutta kuvaukset on hauskoja. Pinkerin kirjassa Words and Rules lainataan Jargon Afasiasta kärsivän puhetta:

One patient struggling to name a box of matches, said, "Waitresses, Waitrixies. A backland and another bank. For bandicks er bandicks I think they are, I believe they are zandicks, I'm sorry but they are called flitters landocks"


...
Aivot kyllä suoltaa mitä kummallisinta ainesta, ja kun joku on vähän off, niin asia on sen verran tuttua, että naurattaa. Mutta voin kyllä kuvitella, että potilasta ei naurata yhtään, kun ei kykene.