Wednesday, January 21, 2009

Eikö miesten ja naisten tarpeet koskaan kohtaa

Tätä tuntuu tapahtuvan varsin usein. Aloitan kirjoittamisen, mutta kun ryhdyn miettimään tarkemmin niin huomaan, että ajatuksessani on monia aukkoja, että ajatus on itseasiassa hyödytön. Luovun kirjoittamisesta. Jos tulee mieli kirjoittaa, niin minun täytyy kirjoittaa heti ja valmiiksi. Jos välissä joutuu käymään vessassa, niin ei se yleensä jää tauoksi, vaan teksi loppuu. Blogger tallentaa taas yhden luonnoksen.

Tämä olisi 200. postaukseni, paitsi että siihen lukuun kai lasketaan nuo luonnoksetkin. En nyt jaksa selvittää kuinka monta kirjoitusta olen todella julkaissut. 

Alunperin ajattelin linkittää Overcoming Biasin kirjoitukseen Failed Utopia #4-2. Teenkin sen, mutta en tiedä onko se koko kirjoitus mikä erityisen hyvältä vaikutti. Joku pointti siinä on onnellisuudesta. Minua vaan kiinnostaa yksi premissi: Miehet on Marsista, Naiset Venuksesta. En ole koskaan lukenut kirjaa tai kauheasti miettinyt asiaa. 

"Stephen Glass, men and women can make each other somewhat happy.  But not most happy.  Not even in those rare cases you call true love.  The desire that a woman is shaped to have for a man, and that which a man is shaped to be, and the desire that a man is shaped to have for a woman, and that which a woman is shaped to be - these patterns are too far apart to be reconciled without touching your minds, and that I will not want to do.  So I have sent all the men of the human species to this habitat prepared for you, and I have created your complements, the verthandi.  And I have sent all the women of the human species to their own place, somewhere very far from yours; and created for them their own complements, of which I will not tell you.  The human species will be divided from this day forth, and considerably happier starting around a week from now."


No tämä huolestuttaa minua niiden kirjoitusten valossa kuten "A man in love is unlovable for the woman he loves". Jos se pitää paikkansa, niin tokihan on rakkautta etsivän miehen vaikea löytää naista. 

Äh. Minulla oli olevinaan joku ajatus tästä. Mutta ei taida tulla valmista tällä kertaa. Onhan se mahdollista, että se joskus tulee, ja palaan asiaan. Ei todennäköistä silti. 


No comments: