Tuesday, January 15, 2008

mainoksissa ei saa olla seksejä

Ruotsista taas kuuluu hupsua. HS:"Ruotsin hallituksen selvitysmies esittää seksististen mainosten kieltämistä. Hän toivoo, että maahan perustettaisiin myös uusi valvontaviranomaisen virka".Kuuluu kai selvitysmiehen työnkuvaan tarjota ratkaisuksi uutta lakia ja uutta valvontaviranomaisen virkaa. Nämä ovat hallinnon keinot, eikä hallinto osaa olla niitä käyttämättä.

Voi tulla uutta hupia jos laki todella säädetään, kun mainostajia viedään oikeuteen seksismistä kun mikä tahansa mainos jossa sukupuolella on merkitystä on seksistinen. Milloinkahan Ruotsiin tulee se arabimaista tuttu käytäntö, että ulkomaisista lehdistä tussataan paljastavat kuvat piiloon? Alusvaatteita ei saa enää näyttää mallien päällä vaan lestadiolaisesti pelkät tuotteet niinkuin Halpa Hallin kuvastossa.

Lisään vielä Hustler: Jakomäen uimahalli on suljettu lauantaisin suomalaisilta ja uima- ja saunavuorot on varattu yksinomaan maahanmuuttajanaisille. via

Tämä ei olisi kovin väärin, jos kyseessä olisi yksityinen yritys. Perustuuhan setäni uima-altaan käyttöoikeudet törkeään nepotismiin. Mutta julkisen palveluntarjoajan rotuerottelu kuulostaa vähän pahalta. Erikoisetuja saa, jos kuuluu vähemmistöön, mutta tarpeeksi suureen vähemmistöön. Sikh-miesten vuoroa ei varmaan ihan vielä tulla näkemään.

No ehkä vähän hysterisoin. Syrjintää uimahalleissa on jo ennenkin. Milloin sukupuolen perusteella ja milloin uimaseuraan kuulumattomuuden perusteella. Voidaan siis kuvitella, että on musliminaisten uimaseura, joka vuokraa hallin lauantaisin. Veikkaan vaan, ettei maksa täyttä hintaa enkä ole varma, että voiko olla etnisyyden perusteella diskriminoivaa uimaseuraa. (Mahdollisesti ruotsinkielisille on omia?)

3 comments:

Anonymous said...

Pahoittelen Paavo, mutta en inhottavasti pikkuseikkoihin mieltyneenä taustaltahuutelijana malta olla mainitsematta, että Halpa Halli on helluntailaisten, ei lestadiolaisten johtama ja omistama firma (ihan vain juuri mihinkään liittymättömänä huomiona muuten, että lestadiolaiset kutsuvat rauhanyhdistystään "firmaksi").
Yhtä kaikki, sunnuntaina levätään ja (ilmeisesti siis) mainoksissa mainostetaan siveellisesti.

Käytkö muuten luennoilla?

Paavo said...

Helluntailaistenko? Kiitos tiedosta. En ole varma mistä luuloni olen muodostanut.

henkilökohtaisiin kysymyksiin en vastaa anonyymeille.

Paavo said...

Nyt kun asian tiimoilta haeskelin niin ainakin yhdessä lehtijutussa ketjun perustaja esko ylinen oli suuntaamassa baptistiseurakunnan tilaisuuteen.

olen hämmästynyt koska oikeasti luulin tietäväni h h:n lestadiolaisuuden ihan faktana. Ehkä painotin liikaa maantieteeseen.