Friday, June 27, 2008

Toimivatko Jehovan todistajat lainvastaisesti eristäessään entiset jäsenet

Helsingin Sanomien mielipideosiossa 26.6.2008 kolme yksityishenkilöä kritisoivat Jehovan todistajien käytäntöä eristää erotetut jäsenet täysin Jehovan todistajien yhteydestä. Lähisukulaisiinkaan ei saa pitää yhteyttä. 

"Saako uskonnollinen yhteisö määrätä ihmisiä, mukaan lukien lähisukulaisia ja omaisia, hylkäämään toisiaan sanktioiden uhalla?" Kirjoituksessa kysytään. Vaaditaan menettelyjen laillisuuden tutkimista. 

Tutkiminen on turhaa. Vastaus on, että tokikin saa, jos uhkaava sanktio on suhtautumisen muuttuminen. Saako henkilö tai ryhmä henkilöitä uhata muuttavansa suhtautumistaan minuun, jos en toimi kuten he edellyttävät. Saako Sanna olla moikkaamatta Timoa kadulla, pelkästään siksi, ettei Timo ole noudattanut sitä säännöstöä, eli käytännössä pidättäytymistä sukupuolisuhteista muiden kuin Sannan kanssa? Saako Sanna vaatia yhteisten kavereiden lopettavan kanssakäymisen Timon kanssa? Pitäisikö Sannan menetelmien laillisuus tutkia?
Kyllä-Kyllä-Ei

...
Kiusaaminen kielletään. Laki määrää, että pitää olla kohtelias ja ottaa kaikki mukaan leikkeihin. 
...
Tonyn, Jonin ja Ronjan (kirjoittajien) mielestä on ongelmallista, että lapsia ja nuoria kasvaa Jehovan todistajien yhteisöissä, ja että täten nämä eivät vapaasti saa valita uskontoaan.
...
Niin. Onhan se ongelmallista, että vanhemmat saavat kasvattaa omat lapsensa. 
...

asiaan mitenkään liittymättä:
Faces-festivaaleilla oli sanottu "ei" ilmastonmuutokselle. Sen vaikutukset ovat tähän mennessä olleet niin pienet, ettei niitä ole kyetty havaitsemaan tai ainakaan luotettavasti yhdistämään tapahtumaan. 


No comments: