Wednesday, August 12, 2009

Huomaako nainen valokuvasta, että kuvattava on valokuvaajaa pidempi, ja siksi pitää kuvattavaa seksikkäämpänä

Aiemmin pohdiskelin, että tykkääkö naiset miesten kuvista, jotka on otettu sammakkoperspektiivistä. Nyt pohdiskelen lisää:

Facebookin kommenteissa Petri epäilee, että löytyisikö mitään huomattavaa eroa sukupuolten välisessä preferenssissä eri kuvakulmista otettuihin kuviin. Voi hyvin olla, mutta kukaan tuskin sitä kieltää, etteikö naiset preferoisi itseään pidempiä miehiä. Tietoisesti ja tiedostamatta.

Mistä naiset sitten saavat tietoa miehen pituudesta? Onko se mistä kulmasta kuvattava on kuvattu tarpeeksi vahva signaali kuvattavan pituudesta? Sellaista legendaa muistan kuulleeni, että Napoleon lyhyenä miehenä halusi, että hänestä maalattaisiin kuvat alakulmasta,
että hän näyttäisi mahtavammalta ja pidemmältä.

Kuvaamataidon tunnilta myös muistan, että hieman alempaa otettu kuva korostaa kuvattavan voimaa ja mahtavuutta.


Jos tutkimus tehtäisiin niin, että kuvien sijasta naiset katsoisivat miehiä, jotka seisovat sermin takana siten, että heidän alavartalonsa ei näkyisi, niin naiset pitäisivät miehistä, jotka seisovat sermin takana korokkeella, enemmän kuin niistä jotka seisovat kuopassa. Eri asia on sitten, että tehdäänkö arvioita henkilön pituudesta, määräävyydestä ja sellaisesta paljoa sen perusteella, että mistä kuvakulmasta kuva on otettu. En uskoisi, että miehet pitäisivät naisista sen enempää, jos nämä olisivat pidempiä, ainakaan siinä määrin kuin naiset. Itse ajattelen, että pitäisin naisesta, jotka katsoisin hieman alaspäin.

Todennäköistä on toki sellainenkin, että sekä miehet että naiset pitävät sekä miehissä, että naisissa pituutta viehättävänä ominaisuutena. Ainakin miehet arvostavat pitkiä miehiä. Mutta yleisemmin ajattelen, että potentiaalista kumppania arvioitaessa korostuu sukupuolijatkumot. Siten että, että miehet pitävät korkeataajuuksisia naisääniä viehättävinä ja naiset pitävät matalaäänisiä miesääniä viehättävinä. Mutta preferenssi ei ole välttämättä samansuuntainen tai ainakaan yhtä korostunut. Naiset saattavat pitää korkeista naisäänistä, mutta tuskin suosivat niitä niin paljon kuin miehet potentiaalista naiskumppania arvioidessaan.
No comments: