Thursday, October 30, 2008

Asiallistä keskustelua maahanmuuttajista A-talkissa

Katsoi A-talkia Yleltä. Suomen sisulaisilta kunnanvaltuutetuilta tivattiin ulkomaalaisvastaisuudesta. Toimittaja lainasi Jussi Halla-ahon blogista

esitän uudelleen arveluni (jota en käsittele faktana): Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. 

"Onko tämä asiallista keskustelua?", kysyi toimittaja Perussuomalaisilta Teemi Lahtiselta ja Johannes Niemiseltä. Herrat menivät vaikeaksi. Vaikeahan tuota on asiallisena keskusteluna puolustaakaan. 

Lainattu kohta on Jussi Halla-ahon kirjoituksesta Muutama täky Illmannin Mikalle. Hieman pidemmin se kuuluu näin:

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen eristyispiirre. 

Onko tämä väite sopimaton? Kanssakirjoittaja Kekke kanteli Julkisen Sanan Neuvostolle taannoisesta Kaleva-lehden pääkirjoituksesta, jossa päissään tappamisen arveltiin olevan suomalaisten "kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre". JSN ei ottanut kantelua edes käsittelyyn. Neuvoston sihteeri Nina Porra:

Kirjoittaja viitannee selvityksiin, joissa humalajuominen on havaittu suomalaisen alkoholikulttuurin erityispiirteeksi. Myös humalan ja väkivallan välillä on todettu yhteyksiä. Ongelman geneettistä taustaa kirjoittaja ei käsittele faktana vaan esittää siitä oman arvelunsa.

JSN:n päätökset eivät tietenkään ole juridisia ennakkotapauksia, joita inkvisiittori Illmanin tarvitsisi noteerata, mutta koska toisaalta "kiihottaminen kansanryhmää vastaan" on yleisen syytteen alainen rikos, ja koska Illman (jolle asia viran puolesta kuuluisi) ei Kalevan juttuun ole puuttunut, voitaneen tehdä johtopäätös, että negatiivisia, kansallis-geneettisiä stereotypioita saa julkaista, kunhan niitä ei käsitellä faktana. 

Emmehän voi ajatella, että Suomessa eri ihmisiä koskisivat eri säännöt.

Kaikki somalit eivät tietenkään ryöstä tai loisi verovaroilla, mutta eivät toisaalta kaikki suomalaisetkaan tapa päissään. Somalit, joita on 0,2 prosenttia Suomen kokonaisväestöstä, tekevät 12 prosenttia poliisin tietoon tulleista ryöstöistä. Yksi Suomessa asuva somali kymmenestä käy työssä. Ryöstely ja loisiminen ovat somalien lukumäärään nähden paljon tavallisempia ilmiöitä kuin humalassa tappaminen suomalaisten keskuudessa. Niinpä esitän uudelleen arveluni (jota en käsittele faktana):

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. 

Näissä merkeissä toivotan Mikalle hyvää päivän jatkoa. 

Toimittajan esittämä kysymys lainauksen asiallisuudesta oli hyvä; tentattavat menivät ansaan. Lainaus kuulosti pahalta, ja perussuomalaiset hurjilta rasisteilta. Ei se toisaalta ollut sitä asiallista keskustelua maahamuutosta ja perussuomalaisten tarkoitusperistä, jota kaikki paneeliin osallistuneet kuuluttivat kaipaavansa. 

Minä uskon, että on hyviä syitä vastustaa suurta maahanmuuttoa. Suomi on niin hyvä valtio, ja sen jäsenyys tarjoaa niin hyvät edut, että sen pitää olla tietyllä tavalla eksklusiivinen. Kaikki halukkaat eivät voi tulla, tai jäsenedut voivat heiketä. Itse uskoisin, että turvapaikanhakusysteemeissä on monia ongelmaisia kohtia, ja että se on järjestely, jota myös käytetään hyväkseen. Voin olla raa'asti väärässä. Olen ehkä liian yksipuolisesti hankkinut tietoa asiasta. 

Olen luultavasti myös rasisti, kun olen siinä käsityksessä, että mustilla amerikkalaisilla on matalampi ÄO kuin valkoisilla amerikkalaisilla. Sen eron perinnöllisyydestä en tiedä, mutta älykkyys on voimakkaasti perinnöllinen ominaisuus, joten on mahdollista, että kyse on geneettisestä erosta. Pidän uskottavana väitteitä etnisten ryhmien perinnöllistä älykkyyseroista. 

Osmo Soininvaaralta löytyy sitä asiallista maahanmuuttokeskustelua: Rajat auki ja turvapaikanhakijoista sekä pakolaisten valinta älykkyyskokeilla

No comments: