Friday, October 03, 2008

pitkä päivä

Käsittämättömän pitkä päivä, tai siis kaksi, kun en ole nukkunut välillä. Jostain joka tapahtui tänään, tuntuu olevan viikko. 

Olen lukenut internetiä. Overcoming Biasia. Singulariteetista ja Kryoniikasta, jotka molemmat pelottavat minua. Muuttuva maailma uhkaa monella tavalla kaikkea mikä on minulle rakasta. Enkä ole antanut sitä anteeksi, että kasvoin aikuiseksi, että tosiasiat saapuivat maailmaani. 

Sitten olen lukenut jotain konservatiivisia kirjoituksia. Miettinyt sitä miksi pelkään ja inhoan asioita. Tai miksi feminismi on minulle niin vastenmielistä, tai miksi haluan tähdentää Kai Telanteen oikeutta syrjiä sukupuolisen suuntautumisen takia. Vaikka syrjiminen on vastenmielistä. Tai siis oikeutettua ja järkevää, mutta en halua leimautua homofoobikoksi tai rasistiksi, koska en ole. Tai monessa mielessä olenkin, mutta silti.

Mitä seksuaaliseen suuntautumiseen tulee, niin se vaikuttaa käsitykseesi ihmisestä, ja siihen mitä ihminen siis on. Harjoittava homoseksuaali on jotakin, eikä ole heteronormatiivinen, eikä perustavallinen. It's not usual, sanoo Homer Simpson syistä, miksi hän vastustaa homoseksuaalisuutta. Ja siinä kai on osaltaan asian ydin. 

Se, että miten seksuaalisuuttaan harjoittaa ei vaikuta siihen, miten hoitaa työtehtävänsä, tai ainakaan jos olet varastotyöntekijä. Se, että mitä teet eläimen ruhon kanssa, ei kuulu kenelläkään, mutta jos teet sen kanssa jotain seksuaalista, ja teet sen avoimesti ja häpeilemättä, niin että siitä tiedetään, niin... No et ainakaan ole aivan tavallinen henkilö. Olet outo ja sen myötä todennäköisemmin muissakin asioissa outo, ja vähemmän luotettava. Ei auta sanoa, että se on yksityisasia. On se sitäkin, mutta...

No mutta homoseksuaalisuudessa on kyse rakkaudesta. ja homoseksuaaliksi on syntynyt. Kun taas eläimin ruhojen kanssa puuhailuun(tai kalojen, niinkuin Troy McClure) niin sitä saakin sitten hieman paheksua, tai ainakin vierastaa, vaikka tiedostaakin, ettei asia ketään vahingoita. Tai seksin osto. Jos seiskaan tulee juttu, että tuleva päätoimittaja on nähty humalassa konttaamassa ulos bordellista. Tai päätoimittaja nyt vain avautuu kaupallisesta seksuaalisuudestaan ja tavastaan juhlia ankarasti, ja omistajataho sitten vähän suutahtaa ja haluaa perua työsuhteen luottamuspulan takia. 

Mutta eihän se ole sama asia, sanoo vastaan lukija, että ryyppääkö vapaa-aikanaan ja seksihurjastelee, kuin että olisi ihan normaalissa vakaassa lesboparisuhteessa. Toista saa paheksua, toista ei. Toinen on henkilökohtainen asia, toinenkin, mutta joku erohan tässä nyt on oltava. Ainakaan SETA tai pusumielenosoittajat tai nyt vaikka pääministeri, ei kauheasti puolustellut Ilkka Kanervan oikeutta harrastaa yksityistä sukupuolielämäänsä niinkuin parhaaksi katsoo. 

Toinen kirjoitus jo asiasta. Haluan vain itselleni varmistaa, etten ole väärässä, että minulla on perusteet sallia syrjiminen ja ärsyyntyä tästä jupakasta. Vaikka on vaikea muodostaa niistä lauseita, jotka ilmaisisivat ajatusrakennelmaani tyydyttävästi. 
...

Minä olen sellainen ihminen, joka ei oikein kestä, että joku jossain on erimieltä kanssani. Olen siis inttäjä. Haluan etsiä erot mistä olemme erimieltä. Että ymmärrät ne pelot, huolet ja toiveet jotka liittyvät arvoihini. Ja että jos olenkin väärässä, niin kyse ei voi olla siitä, että olen paha, vaan siitä, että joku on jäänyt huomaamatta. Siksi haluan käydä keskustelua asiasta, eikä tarkoitukseni ole tukahduttaa keskustelua pilkkaamalla vastapuolen argumentteja. Haluan aitoa keskustelua. 
...

No comments: