Tuesday, October 28, 2008

kuljettajamattomat autot

Minun on pitänyt kirjoittaa siitä, että ihmisillä on oikeasti hyviä syitä yksityisautoilla. Itse käytän bussia, mutta ei se aina ole kovin kätevää, vaikka olenkin ideaalisesti sijoittunut yksin asuva kaupunkilainen. Tulevaisuus ja talouskasvu tuovat uusia ratkaisuja. Turha yrittää pakottaa ihmisjoukkoja busseihin tai lähijuniin. Se ei tule tapahtumaan. Itseään ajavat autot ja tietotekniikan mahdollisuudet logistiikan kehityksessä ovat tulevaisuuden suunta. 

Today, the cars people drive to work sit idle all day, taking up space in a parking lot. If cars could drive themselves, they could spend the workday ferrying other passengers around downtown, recharging their batteries, delivering packages, or performing other useful work. That has twin benefits: it helps earn revenue for the car owner, and it avoids having to pay for parking. The result will be that in most circumstances, hiring a cab (or allowing your car to be used as a cab when you're not in it) will be dramatically cheaper than owning a car and having it parked all day. 

Kehitys on nopeampaa kuin ymmärrämme. Se nopeutuu koko ajan. Singularity is near. Valitettavasti yhteiskunnat ottavat valjastavat uuden teknologian mahdollisuuksia tahmeasti, että ei välttämättä koskaan päästä robottiautojen kyytiin.

Linkin löysin yksityisetsivästä 


No comments: