Monday, November 17, 2008

Olen kohdannut vähäisiä ongelmia

Kun käteen laitetaan tippa, niin siihen tippuu huoneenlämpöistä nestettä kädenlämpöiseen käteen. Käden lämpö alenee. Ykkösluokan sairaalassa tippa on kädenlämpöistä, ettei suotta potilaan käsiä palele. 

Oulussa on linjakas nettipalvelu, josta löytää pysäkeille arvioidut saapumisajat. Samoja aikoja näyttää pysäkeillä olevat futuristiset elektroniset näytöt. Ei kuitenkaan varmaan tule bussikuljettajille yllätyksenä, että tiettyihin aikoihin joka päivä (ainakin arkisin) näistä ennalta arvatuista ajoista ollaan kymmenen minuuttia myöhässä ja tiettyihin aikoihin ollaan kolme minuuttia edellä. Oulun pakkasissa ja tuulessa kymmenen minuutin aikataulujen heilunta on paljon, eikä se ole maksimi. Tämä heilunta ei ole niin randomia, ettei sitä voisi ennustaa, että neljän bussi tulee vähän enemmän neljän jälkeen kuin yhdentoista bussi tulee yhdentoista jälkeen. Saa olla realisti.

Lisäksi väitän, että futuristiset elektroniset näytöt toimivat paljon huonommin kuin Helsingin systeemi, joissa pysäkeille on maalattu pysäkin nimi, ja pysäkin seinään liimattu arvioidut saapumisajat. Joskus Oulun elektroniikka toimii ja jopa ehkä melkein usein, mutta ei siihen uskalla luottaa siten, että voisi vieraalle antaa opasteet elektroniikkaan luottaen, kun turhan usein niistä ei tullista tulleelle ole apua. 

No comments: