Tuesday, February 17, 2009

Ne vie meitin naiset, ulkomaalaiset vie!


Tämä on surkean rasistin pelko. Se esitetään karikatyyrina, vaikka varmaan siinä on aitoa huolta. Kuinka todennäköistä sellainen sitten on, että on naisvähenemä missäkin yhteisössä kuinka kummoinen. Mutta jos haluaa tehdä rasistista ei rasistin, niin sinun pitää kuulla rehellisesti hänen aito huolensa vaikka se ilmaistaisiin muodossa "vitun nekrut varastaa meidän naiset". Jos huoli on väärä niin hänelle pitää selittää, ettei asia ole tosi. Jos huoli on aiheutettu, niin voidaan kertoa, että kuinka tilastollisen vähän se sinun avioitumistodennäköisyyksiisi vaikuttaa, jos sellainen lohduttaisi. Tai voi selittää, että on kovasti epäreilua jos ainoa tapa saada naista, on rajoittaa kilpailua sulkemalla rajan taakse kaikki itseä paremmat miehet. Sellainen protektionismi ei avioliittomarkkinoilla ehkä kannata, koska löytyyhän netti-ilmoitusten mukaan monia innokkaita morsiamia länsimaisille.

No lyhyt tölväys tuli nyt asiallisemman keskustelun puolesta. Semmoisesta, jossa koittaisi ymmärtää, että mistä mielipiteen eroavaisuudet johtuvat. Miksi minulla ja toisella maallikolla on niin kauhean suuret käsite-erot ydinvoiman aiheuttamista riskeistä ja hyödyisä. Onko hänellä paremmat syyt ajatella niinkuin ajattelee. Ainakin eri, ja miksi ne ovat näin eri poluille eksyneet.

Olisi mukavaa tehdä muutama haastattelu ja julkaista podcastina tai trascriptinä. Mummia voisi haastatella ja kaikkia mielenkiintoisia ihmisiä. Saa ilmoittautua, jos on jotain sanottavaa tai vain haluaa keskustella minun kanssani. Tarjoan kahvit.

1 comment:

Jaakko said...

Mielelläni keskustelisin.