Sunday, February 01, 2009

toimimaton yksilö

En ole kauhean toimiva yksilö. Suuri este toimintakyvylleni on sotkussa olevat nukkumis ja syömistottumukset. Niiden toimimattomuus aiheuttaa huonoa oloa ja hankaluutta, joka estää minua tekemästä niitä asioita joista nauttisin, ja jotka edistäisivät tavoitteideni saavuttamista. Ne jopa estävät minua suorittamasta niitä vähimmäisiä velvollisuuksia, joita hyvän olon ylläpitäminen vaatii. Esimerkkinä vaikka asunnon siisteyden ylläpito tai vaatehuolto.

Pitäisi pyrkiä tunnistamaan ne syyt jotka aiheuttavat nukkumis- ja syömiskäyttäytymisen epätarkoituksenmukaisuuden. Ja keksiä tavat joilla pääsee ylläpidettävään ja hyödyllisempään rytmiin. Tämä vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta jostain syystä en tunnu siinä onnistuvan, vaikka ymmärrän asian hyödyt. 
...

Maalaaminen ja ruohikonleikkuu ovat mukavampia aktiviteetteja, kuin imurointi. Ensimmäisen maalikerroksen maalaaminen on tyydyttävämpää kuin toisen maalikerroksen maalaaminen, koska työn tulokset ovat selkeämmin havaittavissa. Imurointi on joillekin selkeää, mutta minä välillä kadotan mielekkyyden. Jos asia on leikki se on hauskempaa, ja jos edistyksen huomaa. Jos imuroitavan alueen pystyisi merkitsemään selkeästi havaittavalla värillä, joka poistuisi kun sen alueen on läpikäynyt imurilla, niin imurointi olisi mielekkäämpää. Jos imuri ei poista likaa selkeästi, vaan ainoastaan tavallaan laimentaa sitä, selkeys ja mielekkyys ovat vaarassa. 
...


1 comment:

Jaakko said...

"En tee sitä hyvää, mitä tahdon, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo."
Room. 7:19

Olemme syntisiä, mutta emme syyllisiä (Jeesuksen tähden). Tuon noteeraamisesta tulee voima parannukseen!