Veikko Ennala kirjoittaa englannin käytännöistä vuonna 69 (tuolloin siis LSD vielä vaikutti)
Englannin raha- ja muut mittayksiköt, ne ovat niin yksinkertaiset ja selkeät, kaipa tiedättekin. Punta on 20 shillingiä mutta 21 shillingiä ei ole punta ja yksi shilling vaan luonnollisesti yksi guinea. Ja koska yksi shilling on 12 penceä on half crown siten kymmenen sexpenceä paitsi että 10 newpenceä on puoli shillingiä. Näin ollen siis, kun pauna juustoa maksaa 5 shillingiä ja kuusipennysen, maksaa 8 unssia juustoa tietenkin - hetkinen vain. No jätänpä tämän pienen laskutehtävän teille
-Kuinka Ranskattarelle hienovaraisesti munista puhutaan Hymy 6/69
1971 engelsmannit kuitenkin alistuivat metriseen maailmaan rahojensa osalta, vaikka muiden mittayksiköiden suhteen taitaa vielä vallita imperiaalinen eksotiikka. Lloyd on kuitenkin kymmenjärjestelmää vastaan. kuusitoista tai kaksitoistajärjestelmät olisivat paljon parempia. Aion siis itse siirtyä käyttämään 12-järjestelmää. Omista lapsistani kasvatan viittomakieltä puhuvia dvorak-näppäimistöllä kirjoittavia 12-järjestelmällä laskevia yli-ihmisiä. Valitettavasti nykymaailmassa on hyve tehdä niinkuin muut tekevät, ei niinkuin olisi optimaalista. Siksi mullon windows.
Saturday, December 22, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Heh. Tuumaentusiastit loukkaantuvat aina syvästi kun heille kertoo, että tuumajärjestelmä on tiukasti sidottu metrijärjestelmään sopimuksilla siitä että tuuma esimerkiksi on 25,4 millimetriä eikä suinkaan tuon kirjoittajan peukalon leveys.
pitäisi paneutua metrijärjestelmän historiaan. Se tuntuu olevan valtava menestystarina. milloin suomessa on luovuttu vanhoista mitoista.
Post a Comment